diumenge, 27 de febrer del 2011

Reforestar l'oceà ajudaria a combatre el canvi climàtic.

Blue Carbon, és el títol de l'informe presentat per l'ONU que assenyala que repoblar els ecosistemes marins contribuiria a l'absorció de CO2. Les plantes presents en el fons de l'oceà, com els manglars o les praderies submarines de posidònia, capturen una quantitat de carboni similar a la meitat de les emissions provocades cada any pel sector del transport a nivell mundial.

· El manglar és un tipus d'ecosistema, format per arbres molt tolerants a la sal que ocupen la zona propera a les desembocadures de rius de les costes de latituds tropicals de la Terra. Entre les àrees amb manglars s'inclouen estuaris i zones costaneres. Tenen una enorme diversitat biològica amb alta productivitat, trobant-tant gran nombre d'espècies d'aus com de peixos, crustacis, mol.luscs, etc. El seu nom deriva dels arbres que els formen, els mangles, és originalment guaraní i significa arbre retorçat

· La Posidònia oceanica, és una planta aquàtica, viu en la mar Mediterrània, pertanyent a la família de les Posidoniaceae. Té característiques similars a les plantes terrestres, com arrels, tija, fulles cintiformes de fins a un metre de llarg, disposades en mates de 6 o 7. Floreix a la tardor i produeix a la primavera fruits flotants coneguts vulgarment a Itàlia com "olive di mare" (olives de mar). Forma praderies molt importatn ecològicament. Exerceix una considerable tasca en la protecció de la línia de costa de l'erosió. Dins d'elles viuen molts animals i vegetals que troben en les praderies aliment i protecció. Se la considera un bon bioindicador de la qualitat de les aigües marines costaneres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada